Varför skall man behöva byta ut en E-postlösning som fortfarande fungerar?

Dela inlägget:


business-money-pink-coins

Detta är en fråga jag diskuterar frekvent med många av mina kontakter.
Många företag har idag en e-postlösning som är baserad på föråldrat teknik. Det går självklart att skicka och ta emot meddelanden och det kanske till och med finns ett enklare webbgränssnitt som man kan logga in i för att läsa sin e-post på datorn. Men vad händer när de anställda vill ha sin e-post organiserade i olika mappar, och när man vill ha möjligheten att läsa meddelanden från sin mobiltelefon, läsplatta och bärbara dator och inte bara ifrån stationära datorn på jobbet?

I dagens samhälle är detta inte bara en vanligt förekommande fråga utan även ett krav från de anställda. Företagets IT skall vara lätt att komma åt och enkel att använda. Man skall utan problem kunna komma åt sin e-post utan onödiga inställningar, bara man har koll på sitt lösenord skall man kunna konfigurera sina enheter för att hantera e-post, kalender och kontakter och all information skall alltid vara synkroniserat mellan alla ens enheter.

Tidigare byggde företag egna lösningar för att hantera bland annat e-post men jag är säker på att få av dessa lösningar kan nå upp till den standard som krävs av dagens IT-användare. Och vad händer när ens företag inte hänger med? När alla andra kan dela sina filer, projekt och tankar på ett enkelt, smidigt och säkert sätt och inte ni? Man hamnar efter, tvingad att jobba så som man alltid har gjort och tids nog blir man omkörd av sina konkurrenter.

Dagens lösningar för e-post skiljer sig på några viktiga punkter ifrån de föråldrade:

  1. En modern e-postlösning är molnbaserad och centraliserad för att kunna levereras med oslagbar tillgänglighet, säkerhet och till ett lågt pris.
  2. En modern e-postlösning innefattar inte enbart e-post utan är en i mängden av IT-funktioner som erbjuds i ett samlat gränssnitt som kan anpassas efter användarens och företagets behov.
  3. Lösningen är skalbar åt båda hållen så att man aldrig betalar för mer IT än företaget utnyttjar.
  4. Ansvaret att hålla tjänsterna tillgängliga, uppdaterade och relevanta ligger inte längre på köparen utan på tjänsteleverantören.

Det innebär alltså att dagens IT-tjänster är konstruerade för att alltid vara rätt prissatta, alltid hålla den senaste versionen och alltid innehålla relevanta lösningar för dig och ditt företag. Att låta sina användare jobba i en modern IT-plattform ger möjligheten att jobba smartare och blir en direkt besparing för ditt företag både på både kort och lång sikt.

Jag arbetar på Koneo-kontoret i Visby, vi hjälper företag att ta fram effektiva IT- och Copy-lösningar. Kontakta mig ifall du är intresserad att diskutera ditt företags möjligheter till en bättre e-postlösning.

Besök vår hemsida http://www.koneo.se för att få kontakt med ditt lokala Koneo-kontor.
Vi finns nära dig i hela Sverige. Vi gör IT enklare.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *