Är du tillräckligt insatt i ditt företags IT-säkerhet?

Dela inlägget:

castle-1083570_960_720

 

Allt för ofta hjälper vi företag som missbedömt säkerhetsaspekterna kring driftkritiska system. Vad händer ifall ens laptop blir stulen på flygplatsen? Går det att återskapa data ifall en disk fallerar i servern? Har alla datorer på firman ett OK skydd mot virus och datorintrång? Jag säger inte att man hela tiden måste ha fokus på det mest destruktiva situationerna men att ha koll på vad de vanligaste hoten mot IT-säkerhet är och hur man skyddar sig mot dessa är en billigt köpt vetskap för alla företag oavsett storlek och omsättning.

 

Att ha kontroll på säkerhetsfrågor och riskanalyser är ett proaktivt arbete som betalar sig många gånger om. En säker miljö att jobba i stänger inte bara ute hackare och virus utan säkerställer även att datorer och program inte krånglar och ger en ordentlig boost i företagets produktivitet.

Säkerhet är inte dyrt!

 

Det finns en gammal inbillning att datorsäkerhet kräver flera timmars arbete i veckan och att det är en  kostsam process som aldrig ger någon återbäring. Med dagens moderna verktyg är detta inte längre sant och det finns ingen anledning för ett företag idag att utsätta sig för risk på grund av dessa felaktiga antaganden. Ta istället ett möte, sätt er ner och se över vilka system ni använder och vad det skulle innebära ifall olika scenarion inträffar. Något så enkelt som ett 30 minuters möte kan spara företaget veckor av arbete och tusentals kronor i onödiga utgifter.

 

sun-306780_960_720

 

Vill man på ett kostnadseffektivt och snabbt sätt lösa sin IT-säkerhet bör man ta ett möte med en erfaren och tillförlitlig leverantör och tillsammans ta fram en strategi som är skräddarsydd för det specifika företaget.

 

Jag arbetar på Koneo-kontoret i Visby, vi hjälper företag att ta fram säkra IT- och Copy-lösningar. Kontakta mig ifall du är intresserad att diskutera ditt företags säkerhet.
Besök vår hemsida http://www.koneo.se för att få kontakt med ditt lokala Koneo-kontor.
Vi finns nära dig i hela Sverige. Vi gör IT enklare.

 

sign

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *