Varför är Office 365 annorlunda och vad innebär det för ert företag?

Dela inlägget:

5394686961_0b74cc7fd4_b
Det var väldans vad det pratas mycket om den senaste versionen av Office. Office är ju Word, Excel och Powerpoint som alla har installerat på sin dator för att kunna jobba. Den kommer i ny version lite då och då så det är väl inget speciellt att det kommit en ny igen?

Så är det många som resonerar men den här gången så är inte Office längre vad det tidigare varit, Office 365 är fortfarande Word, Excel och Powerpoint men det är också så mycket mer, med nya koncept och funktioner som kan hjälpa ditt företag att snabbt och enkelt komma igång och dra nytta av de många fördelar som digitalisering innebär.

Efter du läst detta inlägg kommer du förstå vad Office 365 innebär och ifall det är något ditt företag bör titta närmare på.

 

Vi tar det från början…

Microsoft Office har länge varit en självklar del av programbanken på arbetsdatorn. De allra flesta av oss har någon gång skrivit i Word eller kalkylerat i Excel, kanske man använder Outlook för att hantera sin E-post och sin kalender? Alla tidigare versioner av Microsoft Office har varit olika kombinationer av Microsofts programvara för att passa behovet för hemanvändare, kontorsdatorn, studenter o.s.v.

 

Office_365_logo

Det Microsoft nu gjort i och med Office 365 är att inkludera något som många kunder idag kräver, molnet, och vad menar man när man säger molnet? Ett kort och enkelt svar är att man istället för att spara det man jobbar med på arbetsdatorn, servern på jobbet eller USB-stickan så sparar man arbetet i ett utrymme på internet. Detta ger möjligheten att få åtkomst till sitt arbete oavsett om man sitter vid arbetsdatorn, hemmadatorn eller till och med mobilen. Det ger möjlighet att dela med sig till andra så att man kan jobba i gemensamma projekt och det enda som krävs är en enhet att jobba ifrån som är uppkopplad mot internet. Det ger framför allt en möjlighet att hänga med i en föränderlig arbetsvärld där information behöver delas för att hålla produktiviteten uppe.

 

 

…OK och vad innebär det för dig?

Det fina med Office 365 är att det är uppbyggt av individuella byggstenar som kan sättas ihop för att passa ditt företags specifika behov. Kombinationerna och möjligheterna är överväldigande så jag väljer att punkta några exempel av de lösningar som dem företag vi arbetat med uppskattat mest:

 

 • Möjligheten att jobba i ett dokument tillsammans med andra.

  I Office 365 ingår en privat lagringsyta där du sparar dina filer. Du kan när som helt bjuda in någon att få tillgång till en av dina dokument så att ni tillsammans kan jobba i dokumentet och när ni är klara kan du avbryta delningen om du så önskar.

 • Flytta företagets gemensamma filer till Office 365.

  Många har kvar sin företagsserver av enda anledning att den tillhandahåller företagets gemensamma filer. I Office 365 är det enkelt att bygga en gemensam filyta i molnet som företagets anställda alltid kommer åt och kan arbeta i. Det går även att skapa filytor med dokument som samarbetspartners kommer åt.

 • Hela företagets E-postlösning i molnet.

  En annan vanligt orsak till varför man har en server som står och brummar i en skrubb någonstans är att den tillhandahåller företagets E-postlösning. Även denna flyttas upp i molnet med Office 365 och ger bättre funktioner, prestanda och tillgänglighet än vad den lokala lösningen klarar av att ge.

 • Dokument som ändras har versionshistorik.

  Med en enkel knapptryckning kan du gå tillbaka och se hur ett dokument förändrats med tiden, återskapa kopior av gamla versioner och rätta felaktiga redigeringar.

 • Office 365 är självuppdaterande, lätt att räkna hem och säkrare än din lokla lösning.

  Vad sägs om att alltid ha tillgång till den senaste versionen av programmen i Officepaketet?
  Att så fort dem släpps få tillgång till kraftfulla funktioner för att underlätta dokumenthantering, nyhetsflöden, företagskultur och produktivitet?
  Att känna sig trygg i att företagets filer är säkrade i serverhallar utrustade med den senaste teknologin för skydd och tillgänglighet.

 • Betala bara för det du använder.

  Office 365 betalas månadsvis och baseras på antalet användare. Detta ger en IT-lösning som kostar mindre när det är färre som jobbar och som säkerställer produktivitet när fler anställs.

 

 

Detta är bara några få av dem fördelar som döljer sig i konceptet Office 365. För att verkligen få ut det mesta av en sådan här lösning krävs det att man sätter sig ner med en kompetent samarbetspartner och diskuterar vilka möjligheter som finns för just ert företag. Koneo är en av Microsoft guldpartners i Sverige och vi har hjälpt många företag att komma igång med Office 365.

 

Jag arbetar på Koneo-kontoret i Visby, vi hjälper företag att ta fram produktiva IT- och Copy-lösningar. Kontakta mig ifall du är intresserad av hur ditt företag kan dra nytta av Office 365.

Besök vår hemsida http://www.koneo.se för att få kontakt med ditt lokala Koneo-kontor.

Vi finns nära dig i hela Sverige. Vi gör IT enklare.

sign

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *