Senaste virustrenden: Windows Update

Dela inlägget:


Virus Windows Update

Ett av de mest populära och förödande typ av virus som härjar just nu är så kallade krypteringsvirus. Det handlar om program som startas på din dator, som kodlåser alla filer på datorn och nätverket och som sedan meddelar dig att skicka en stor summa pengar någonstans för att eventuellt få tillgång till koden som låser upp dina filer. Filen som startar processen måste aktiveras av användaren och därför har virustillverkarna maskerat den som andra objekt som du som användare normalt dubbelklickar på. Det är många som blir lurade av varianten som ser ut som en paket-avi från Post Nord som levereras via E-post, en annan variant kommer in i datorn via macron i Word- och Excedokument och nu så har en ny variant av förklädnad uppdagats: Windows Update.

Vill du ha tips och råd hur du skyddar dig emot denna typ av virus så rekommenderar jag att läsa ett tidigare inlägg på detta ämne: 5 råd om hur du skyddar ditt företag mot virus som förstör alla filer

Länk till nyhetssidan (Engelska): http://news.softpedia.com/news/fantom-ransomware-mimics-windows-update-screen-507668.shtml

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *