Se framtiden på företagardagen

Dela inlägget:

Framtiden

Då och då inträffar situationer där man får uppleva känslan av att en ny teknik kommer förändra världen. Man ser liksom den vida potentialen av något nytt och opolerat, och man förstår att man precis upplevt något som inom några år kommer vara standard för det flesta.

3721809183_847a705f0c

 

 

Windows 95

Jag kommer till exempel ihåg hur fascinerad jag var över den nya versionen av Windows när jag som 15-åring installerade Windows 95 på hemmadatorn. Det var ett stort kliv upp från den tidigare versionen 3.11 och på installationsskivan fanns det något magiskt. I mappstrukturen på skivan kunde man hitta några filmsnuttar som man kunde dubbelklicka på och se direkt på datorskärmen. Jag kommer ihåg att det var videon till Weezers Boddy Holly och trailern till Pulp Fiction bland annat. Grafiken på dessa var bra mycket sämre än vad vi är vana idag men att kunna sitta och titta på dessa rörliga bilder med ljud direkt på datorn var då en helt ny upplevelse och jag kommer ihåg känslan av att detta var ett nytt steg, något som bara skulle växa och förbättras med åren, det som då namngavs multimedia skulle i framtiden bli ett självklart sätt att ta till sig information.

win95

 

 

Johnny Mnemonic

Anledningen att jag skriver om denna upplevelse är att jag i förra veckan fick den där känslan igen. Jag måste erkänna att med åren har den där känslan av förundran inför ny teknik inte infunnit sig lika ofta som den gjorde förr så därför är det än mer anmärkningsvärt när man väl får uppleva den. I förra veckan tog jag på mig en VR-hjälm för första gången. När jag för första gången klev in i en virtuell verklighet kom jag ihåg känslan mitt 15-åriga jag upplevde med Windows 95 och drog en blixtsnabb slutsats, det här har en framtid. Visst, grafiken i dem virtuella världarna är långt ifrån det vi är vana vid men själva upplevelsen att omslutas av en värld som man kan se sig omkring i och interagera med är på alla sätt häpnadsväckande.

957bf3601aef31d22e20f3d6df506d67Johnny Mnemonic

 

 

Företagardagen 2016

Nu på torsdag kommer jag och mina kolleger från Koneo Visby medverka på företagardagen på Wisby Strand. Företagardagen 2016 har digitalisering som tema och därför har vi valt att visa upp hur man håller ordning på inskannade filer, HPs nya telefon/arbetsstation x3 och för den som vill kommer det även finnas möjlighet att prova VR. Jag hoppas verkligen att du har möjlighet att närvara, vi ser fram emot att träffa er där.
fb5

http://www.gotlandsforetagardag.se/
Program: http://fdg16.se/

 

Jag arbetar på Koneo-kontoret i Visby, vi hjälper företag att fatta rätt beslut i frågor gällande IT- och dokumentlösningar. Kontakta mig ifall du är intresserad av hur ditt företags digitaliseringsresa bör utformas.

Besök vår hemsida http://www.koneo.se för att få kontakt med ditt lokala Koneo-kontor.

Vi finns nära dig i hela Sverige. Vi gör IT enklare.
sign

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *